nybjtp

Двослојната флексибилна ПХБ плоча од 2 метри ја подобрува воздушната технологија

Во денешниот технолошки напреден свет, индустриите постојано се развиваат и иновираат, а воздушната вселена не е исклучок.Со зголемената побарувачка за високи перформанси и доверливи електронски системи, постои потреба од прецизни кола кои можат да ги издржат ригорозните барања на воздушните апликации.Едно такво решение кое привлече големо внимание е двослојната флексибилна ПХБ Capel со должина од 2 m.Овој пробив технологија го револуционизираше начинот на кој се дизајнирани и произведени воздушните електронски системи.

2m Двослојна флексибилна ПХБ плоча

 

Тип на производ 2-слојно флексибилно коло е основата на оваа технологија.Овие плочи се внимателно дизајнирани за да обезбедат максимална флексибилност, овозможувајќи им да се свиткаат и извиткуваат без да се загрози нивната функционалност.Употребата на напредни материјали и техники на производство осигурува дека овие плочи имаат одлична топлинска и механичка стабилност, што ги прави високо доверливи и погодни за екстремни услови искусни во воздушните апликации.

 

Една од главните карактеристики на овие двослојни флексибилни ПХБ плочи е одличната ширина на линијата и растојанието меѓу линиите од 0,15/0,15 мм. Оваа тенка ширина на линијата овозможува сложени дизајни на кола, овозможувајќи интеграција на повеќе компоненти во ограничен простор.Тесното растојание на жиците обезбедува минимални пречки во сигналот и презборување, со што се гарантираат најдобри перформанси на електронскиот систем.

 

За дополнително зголемување на доверливоста на овие плочи, дебелината на плочата е 0,23 mm. Оваа дебелина обезбедува совршена рамнотежа помеѓу флексибилноста и издржливоста, осигурувајќи дека плочката може да го издржи механичкиот стрес и вибрациите кои се наоѓаат во воздушните апликации без да се загрози нејзината функционалност.

 

Важен аспект на секоја ПХБ плоча е нејзината дебелина на бакар, бидејќи директно влијае на спроведувањето на електричните сигнали. Дебелината на бакар на двослојната флексна ПХБ за која станува збор е 35ум.Оваа дебелина може ефективно да спроведува електрични сигнали и да обезбеди совршено функционирање на електронските системи во воздушната.

 

Друга забележителна карактеристика на овие плочи е минималниот дијаметар на дупката од 0,3 mm. Оваа мала големина на дупка го олеснува прецизното дупчење за време на производството, овозможувајќи вметнување на различни компоненти со висока прецизност.Ова обезбедува цврсто вклопување и сигурна врска, помагајќи да се подобрат вкупните перформанси и долговечноста на електронскиот систем.

 

Отпорноста на пламен е критична во воздушните апликации за да се спречат опасности од пожар.Двослојната флексибилна ПХБ плоча ги исполнува строгите стандарди за отпорност на пламен (94V0), осигурувајќи дека нема да се запали или шири пламен во случај на несреќа. Оваа функција обезбедува дополнителен слој на безбедност, што ги прави овие табли идеални за критичните воздушни апликации.

 

Потопната златна завршница дополнително ги подобрува перформансите и долговечноста на овие плочи.Овој процес на галванизација формира заштитен слој над изложените бакарни влошки, спречувајќи оксидација и обезбедувајќи сигурна врска.Обработката со потопено злато, исто така, обезбедува одлична способност за лемење, што го олеснува лемењето на компонентите на плочата за време на склопувањето.

 

За да се задоволат специфичните барања на воздушните апликации, двослојната флекс ПХБ плоча е достапна во црна боја за лемење со отпорност.Овој посебен процес не само што е естетски пријатен, туку и ја подобрува издржливоста и животниот век на плочата.Црното исто така помага да се идентификуваат и да се отстранат сите потенцијални проблеми за време на одржување и поправки.

 

Вкочанетоста е клучен фактор што треба да се земе предвид во воздушните апликации.Двослојната флекс ПХБ плоча прифаќа FR4 (ламинат од епоксидна смола засилен со стаклени влакна) за да се зголеми цврстината и цврстината. Оваа вкочанетост не само што обезбедува оптимални перформанси на плочата, туку и нејзин структурен интегритет при силни вибрации и механички стрес.

 

Должината од 2 метри е единствена за овие двослојни флексибилни ПХБ плочи.Оваа екстра долга должина овозможува зголемена флексибилност и разновидност во дизајнот на сложени електронски системи за воздушни апликации.Обезбедува доволно простор за интегрирање на бројни компоненти и обезбедува ефикасно рутирање на сигналите за повисоки перформанси и доверливост.

 

Воздухопловната индустрија бара електронски системи кои можат да издржат екстремни услови и да функционираат беспрекорно без никакви компромиси.Примената на двослојните флексибилни ПХБ плочи во воздушната технологија обезбедува идеално решение. Уникатната комбинација на горенаведените карактеристики ги прави овие табли совршени за воздушната.

Воздухопловна технологија

 

Capel е водечки производител на флексибилни кола познат по својата експертиза во производството на висококвалитетни и иновативни електронски решенија. Нашиот широк асортиман на услуги вклучува брзо свиткување кола, прототипови на флексибилни кола и склопување на флексибилни кола.Врз основа на долгогодишното искуство во индустријата, Capel произведува плочи кои ги исполнуваат највисоките индустриски стандарди и ги задоволуваат специфичните потреби на воздушниот сектор.
Двослојната флексибилна ПХБ плоча на Capel со должина од 2 метри ја револуционизира воздушната индустрија со обезбедување неспоредлива техничка поддршка. Овие плочи нудат карактеристики како што се одлична ширина и простор на линијата, дебелина на плочата, дебелина на бакар, минимална решетка, отпорност на пламен, завршна обработка на површината, отпорни бои за заварување, вкочанетост и посебни должини за да се обезбеди неспоредлива сигурност и перформанси.Capel, со својата експертиза и обемни услуги, е во првите редови во производството на овие најсовремени листови и во унапредувањето на воздушната технологија.


Време на објавување: Сеп-06-2023 година
  • Претходно:
  • Следно:

  • Назад